Γιατί είναι τεράστιο δώρο να έχεις αδερφή


Μεγαλώνεις και όλα γύρο σου αλλάζουν, άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Τρομάζεις, φοβάσαι και τρέμεις όταν το σκέφτεσαι. Μέχρι και τα κλάματα μπορεί να σε πιάσουν και κάποιες φορές απελπίζεσαι. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, άραγε αύριο θα τραβήξει κι άλλος διαφορετική πορεία στη ζωή του φεύγοντας έτσι από την δική σου;

Ξέρω τα λόγια μου δε σε βοηθούν. Δε θέλω να μεγαλώσω τον πόνο σου, ούτε να σε γεμίσω με ακόμα περισσότερο άγχος για το μέλλον. Θέλω ωστόσο να εστιάσω την προσοχή σου στον λόγο της σημερινής ακαταστασίας του δωματίου σου, στην αιτία που προκάλεσε το πρωινό σου ξύπνημα ενώ ήταν μέρα ξεκούρασης, στο άτομο που δεν σε αφήνει να δεις την αγαπημένη σου εκπομπή γιατί θέλει να δει εκείνη την σαχλή ταινία που απεχθάνεσαι.

Χρειάζεται να διευκρινίσω σε ποιον αναφέρομαι; Μιλάω φυσικά για την αδερφή σου, ίσως το μοναδικό άτομο που θα είναι σε όλες τις στιγμές δίπλα σου. Ότι κι αν συμβεί θα είναι εκεί να γελάσει ή και να κλάψει μαζί σου.Μπορεί να σου σπάει τα νεύρα και να εύχεσαι να είχες δικό σου δωμάτιο, όμως στο τέλος την ημέρας πριν ξαπλώσεις θα πας να την φιλήσεις και θα το κάνεις ασυναίσθητα, χωρίς να το σκεφτείς.

Η αδερφή σου είναι το άτομο που θα τσακωθείς το πρωί και το βράδυ θα είσαστε μέλι γάλα. Την μια στιγμή μαλώνεις μαζί της και την άλλη είστε σαν μια γροθιά.Πάρα πολλές φορές σε έχει υπερασπιστεί μπροστά στους γονείς σου αλλά και άλλες τόσες έχει μαρτυρήσει σκανδαλιές σου. Την μια είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου και την άλλη το καταφύγιο σου. Δεν υπάρχει μέση οδός, ή την αγαπάς ή την μισείς, δεν μπορεί να σου είναι αδιάφορη.

    Όσοι καβγάδες κι αν υπάρξουν ανάμεσα σας θα τους ξεχνάς με μια αγκαλιά, όσες σκληρές κουβέντες κι αν σου πει θα τις ξεπερνάς με ένα φιλί. Και όλα αυτά γιατί στο σώμα σας κυλάει το ίδιο αίμα και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ, για πάντα θα είναι η αδερφή σου και για μια ζωή εσύ ή δική της. Καμιά διαφορετική άποψη, ιδέα η σκέψη δεν θα είναι αρκετή να σας απομακρύνει. Μπορεί να της κάνεις μούτρα για μέρες αλλά αν μάθεις πως κάτι έχει θα τρέξεις να την παρηγορήσεις.

Θα σου κρύψει πράγματα, όπως και εσύ θα προτιμήσεις να κρατήσεις γεγονότα για τον εαυτό σου, γιατί η κάθε μια έχει την ζωή της και τον προσωπικό της χώρο, καθώς είσαστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Το περίεργο είναι πως κάποιες στιγμές λειτουργείτε σαν ένα. Όταν η μία έχει ανάγκη για κάτι η άλλη προσπαθεί το ίδιο για την απόκτηση του, σαν να πρόκειται να καταφέρει κάτι για την ίδια. Έτσι είναι η αδελφική αγάπη, ξεπερνά καβγάδες, στενάχωρα λόγια αλλά και εγωισμούς.

Όπως καταλαβαίνεις η αδερφή σου είναι ένα υπέροχο δώρο στη ζωή σου, αλλά σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμη απλά άσε τον χρόνο να στο αποδείξει.

Γράφει, η Άννα Πάντο

AfternoonSmilesTeam