Αγαπημένα Στέκια


     Οι διακοπές τελείωσαν και σιγά σιγά γυρνάμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Η πολυτέλεια να έχουμε χρόνο και διάθεση να πάμε παντού έχει φύγει και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν για την ρουτίνα που τους περιμένει. Ξέρω δεν είναι εύκολο να γυρνάς στην δουλειά ή στο διάβασμά σου όταν έχεις συνηθίσει να τρως μελομακάρονα, να πίνεις ζεστή σοκολάτα βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες και να είσαι σχεδόν κάθε μέρα έξω. Βρίσκομαι στην ίδια θέση και πίστεψέ με το να ξεστολίσω το σπίτι ήταν πολύ άσχημη εμπειρία. Δεν πρέπει όμως να τα βάψουμε μαύρα, γι’ αυτό σήμερα, θέλοντας να σου φτιάξω την διάθεση, θα σου μιλήσω για κάποια από τα αγαπημένα μου στέκια.

1. Faust



     Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα βρεις το Faust bar-theatre-arts. Το τριόροφο κτίριο έχει δύο εισόδους, μία από την οδό Αθηναϊδος 12, η οποία οδηγεί απευθείας στο χώρο του μπαρ/μουσικής σκηνής και μία από τον πεζόδρομο της Καλαμιώτου 11 (κεντρική είσοδος), η οποία μέσω ενός μακρόστενου διαδρόμου/μπαρ υποδοχής οδηγεί στο κεντρικό ταμείο, το κλιμακοστάσιο και το ασανσέρ. Από το σημείο αυτό, ο επισκέπτης μπορεί είτε να μπει και πάλι στο κεντρικό μπαρ μέσω της δεύτερης εσωτερικής εισόδου είτε να κατευθυνθεί προς τους υπόλοιπους ορόφους του Κτιρίου (Φουαγε/Lounge και Θέατρο). Καθημερινά μπορείς να παρακολουθήσεις παραστάσεις, όπως ''Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ'' του Μένη Κουμανταρέα, ''ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΠΑΙΔΙ'' Bασισμένο σε έργα του Έρμαν Έσσε και ''ZYKLON ή ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ'' του Θανάση Τριαρίδη, ενώ το βράδυ μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στον όμορφο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο χώρο του μπαρ. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις παραστάσεις και τα επόμενα Live εδώ.


2. Mask



      Το Mask είναι ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που υπήρξε κατοικία του Όθωνα, ένας καλαίσθητος χώρος στην πιο δημοφιλή συνοικία της πόλης, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ερμού. Το Mask είναι το στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας και φτιάχνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε όσους θέλουν να πιούν τον καφέ τους, να πάρουν ελληνικό πρωινό και brunch, να γευματίσουν ή να δοκιμάσουν εξαιρετικά κοκτέιλ. Στο μενού θα βρείτε ελληνικές μεσογειακές γεύσεις οι οποίες εμπλουτίζονται γευστικά με gourmet συνδυασμούς ντόπιων υλικών. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό τόσο οπτικά, όσο και γευστικά.

3.  Καφενείο "Το 111"
  

     Το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Καφενείο "Το 111" χτίστηκε το 1918 και από τότε έως σήμερα έχει την αρχική του μορφή. Το Καφενείο "Το 111" ξεκίνησε το 93, διατηρεί ωστόσο το αρχικό ύφος και στυλ και αυτό γιατί η πρώτη χρήση του κτηρίου ήταν παραδοσιακό καφενείο. Έτσι λοιπόν "Το 111" ξεκινάει το πρωί με παραδοσιακούς καφέδες όπου φτιάχνονται με μεράκι και ποιότητα. Ενώ από το μεσημέρι και μετά έως αργά το βράδυ μετατρέπετε σε τσιπουράδικο, μεζεδοπωλείο αλλά και μουσική σκηνή καθώς κάθε μέρα φιλοξενεί και διαφορετικό μουσικό σχήμα. Το μουσικό ύφος έχει απ' όλα, δηλαδή βραδιές με ελαφρολαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και Κρητικά. Είναι από τα καλύτερα στέκια για μικρές και μεγάλες παρέες που αγαπούν την μουσική και το κρασί. 

4. Upupa Epops 
 

     Το Upupa Epops - the bar είναι ένα μαγαζί το οποίο φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930 στα Πετράλωνα. Ο χώρος έχει προσεχθεί ως στην παραμικρή λεπτομέρεια και έχει κρατήσει τον παλιό αυθεντικό του χαρακτήρα. To μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ έως και το βράδυ για cocktail και bar food. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από οπουδήποτε αλλού, τα vintage κομμάτια που βρίσκονται στον χώρο του δίνουν έναν ζεστό χαρακτήρα, ενώ τα έντονα χρώματα προσδίδουν μια πιο μοντέρνα διάθεση.    


Γράφει, η Άννα Πάντο   

AfternoonSmilesTeam