Άσε την περιέργεια να σε οδηγεί

 
      ‘Κι αν δεν έχεις καταλήξει στο ποιος είσαι, ακόμα κι αν νιώθεις χαμένος, μη φοβάσαι, δεν είναι ποτέ αργά για να το βρεις.’’


     Υπάρχουν άνθρωποι που από πολύ μικρή ηλικία ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, ξέρουν τι είναι αυτό που θα τους κάνει ευτυχισμένους και έτσι βάζουν σκοπό να φτάσουν αυτό που πολλοί ονομάζουν όνειρο, αλλά εγώ θα διαφωνήσω και θα το πω πεπρωμένο.

     Εάν δεν είσαι ένας από αυτούς δε πειράζει. Ο Paulo Coelho στο βιβλίο του « Ο Aλχημιστής» λέει ότι «Όλοι οι άνθρωποι, στα πρώτα νεανικά τους χρόνια, ξέρουν ποιος είναι ο Προσωπικός Μύθος τους. Την εποχή αυτή της ζωής όλα είναι ξεκάθαρα, όλα γίνονται και οι άνθρωποι δε φοβούνται να ονειρευτούν και να επιθυμούν όσα θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν στη ζωή τους.». Στη συνέχεια όμως αναφέρει πως μεγαλώνοντας το ξεχνούν.. Μην ανησυχείς λοιπόν, δεν είσαι ο μόνος και αυτή η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη.

     Πιάνεις τον εαυτό σου την μια μέρα να ακούει ροκ τραγούδια και την άλλη να διασκεδάζει στα μπουζούκια; Την μια κλείνεις διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Σαντορίνη και την επόμενη ψάχνεις νησί για ελεύθερο κάμπινγκ; Για μήνες ολόκληρους τρως υγιεινά και ξαφνικά ξυπνάς μια μέρα και θέλεις να τρως μόνο junk food; Αν ναι μην φοβάσαι, δεν είσαι τρελός.. κι ούτε διχασμένη προσωπικότητα. Η περιέργεια είναι αυτή που σε ωθεί σε τόσο διαφορετικά μονοπάτια. Μπορεί μεγαλώνοντας να ξέχασες τον προσωπικό σου Μύθο όμως αυτό δεν είναι κακό και δεν πρέπει να σε αγχώνει.

     Αφού δεν ξέρεις το πεπρωμένο σου δεν μένει παρά μόνο να το ψάξεις. Και δεν είναι δύσκολο, θα κάνεις ότι έκανες μέχρι τώρα κι ας σε λένε τρελό και αναποφάσιστο. Θα ακολουθείς την θέλησή σου και θα κάνεις αυτό που αγαπάς και δεν πειράζει αν στο μέλλον αγαπήσεις κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ξέρω είναι στιγμές που απορείς και εσύ με τις αποφάσεις σου και αναρωτιέσαι γιατί οι επιλογές σου έχουν τέτοια απόκλιση η μία από την άλλη. Να θυμάσαι όμως πως δεν έχει σημασία, γιατί στο κάτω κάτω δεν βλάπτουν κανέναν.

     Το ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι πιο σταθεροί, ενώ εσένα σε χαρακτηρίζει μια τρέλα δεν τους κάνει ανώτερους σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις αυτό που σε γεμίζει την εκάστοτε στιγμή. Αυτό σημαίνει πως είναι φυσιολογικό την μια μέρα να φοράς τα πιο άνετα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου και να περνάς την μέρα στην φύση τρώγοντας φαγητά που έχεις μαζί σου από το σπίτι, και την άλλη μέρα να βάζεις πιο εντυπωσιακό ρούχο της γκαρνταρόμπας σου και να περάσεις την μέρα σου στα πιο γνωστά μαγαζιά της πόλης.

     Αν πιστεύεις πως οι άλλοι είναι τυχεροί γιατί ξέρουν ακριβώς τι τους αρέσει και τι όχι θα σου έλεγα να αρχίσεις να πιστεύεις το ίδιο και για τον εαυτό σου. Είσαι τυχερός/ή και εσύ γιατί αυτή η τρέλα σου σε έχει οδηγήσει σε πολλές διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες και με αυτόν τον τρόπο θα βρεις και τον Μύθο σου. Και επειδή μπορεί ακόμα να ρωτάς «Κι αν δεν μπορέσω να τον αναγνωρίσω;» έχω να σου πω πως στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω όσα έκανες και έμαθες δεν θα σε απασχολεί καν, αυτή η ερώτηση δεν θα περνάει από το μυαλό σου γιατί θα είσαι γεμάτος/ή από αυτά που θα έχεις ζήσει.

Γράφει η Άννα Πάντο 




AfternoonSmilesTeam