Summer in Athens #1 | Βόλτα στον Παρθενώνα



     Σήμερα ξημέρωσε μία σχετικά πιο δροσερή ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες και ήταν η καταλληλότερη να πάω στον Παρθενώνα. Θεωρώ πως οι δροσερές μέρες του Αυγούστου είναι μια από τις καλύτερες επιλογές να επισκεφτείς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η Αθήνα έχει λιγότερο κόσμο και έτσι μπορείς να κινείσαι πιο άνετα στον χώρο και να δεις περισσότερα πράγματα.



     Ακόμα και στην περίπτωση που έχεις επισκεφθεί αρκετές φορές τον Παρθενώνα πάντα υπάρχει κάτι που δεν είχες ξανά προσέξει. Ο χώρος αυτός κρύβει τόση ομορφιά που σίγουρα δεν αρκεί μια φορά. 



     Ενώ είσαι σε ένα σημείο το οποίο εκπέμπει έναν αέρα της Αρχαίας Ελλάδας ταυτόχρονα έχεις την δυνατότητα να θαυμάσεις την θέα την Αθήνας να απλώνεται κάτω από τα πόδια σου.




     Εάν λοιπόν και εσύ βρίσκεσαι στην Αθήνα και νιώθεις πως δεν έχεις τι να κάνεις, μη το σκέφτεσαι, βρες μια μέρα που θα κάνει λιγότερη ζέστη και πήγαινε ακόμα κι αν δεν έχεις παρέα, γιατί είναι μια βόλτα που μπορείς να την απολαύσεις και μόνος.



Μπορείς να επισκεφτείς τον χώρο από τις 08:00 έως 20:00 με την τελευταία είσοδο να είναι στις 19:30.


Το εισιτήριο κοστίζει 20€ το κανονικό και 10€ το μειωμένο. Ωστόσο κάποιοι, όπως παιδιά και φοιτητές, δικαιούνται ελεύθερη είσοδο. Για να δεις εάν δικαιούσαι μειωμένο εισιτήριο, ελεύθερη είσοδο, αλλά και να ενημερωθείς για τις ημέρες με γενική ελεύθερη είσοδο πήγαινε εδώ: http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2384



Γράφει η Άννα Πάντο 
Δικαιώματα φωτογραφιών: Άννα Πάντο 

AfternoonSmilesTeam