Summer in Athens #2 | Ινδικό φαγητό στο Mirch

     Οι περισσότεροι θα πουν πως το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι ένα μαρτύριο γιατί κάνει ζέστη, η πιο κοντινή παραλία είναι μία ώρα μακριά και από κάποια στιγμή και μετά το να πας για καφέ καταντάει βαρετό. Θα συμφωνήσω εν μέρη, το καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, εάν όμως υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει αρκετά ενδιαφέρουσα.

     Σήμερα δεν είχα όρεξη να κάνω μία ώρα δρόμο για μιά βουτιά και ούτε ήθελα να παω για καφέ μες την ζέστη. Από την άλλη όμως ήθελα και να ξεφύγω από την αγκαλιά του καναπέ και κάπου εκεί το μεσημέρι μου τηλεφώνησε η ξαδέρφη μου να με ρωτήσει αν θέλω να πάμε για Ινδικό. Πέρα του ότι δεν είχα ξανά φάει και ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή, η άλλη επιλογή που είχα ήταν να δω διπλό επεισόδιο <<Οικογενειακές ιστορίες>>, <<Μην αρχίζεις την μουρμούρα>> και <<Το σόι σου>>. Χωρίς δεύτερη σκέψη είπα Ναι.

     Μου είπε πως ήξερε ένα καλό μαγαζί στο κέντρο και το άφησα πάνω της. Στις  9 είχαμε φτάσει στο Mirch  και ανυπομονούσα να δοκιμάσω Ινδικό.


     Παραγγείλαμε "Indian Souvlaki" και "Chicken Pakora",  τα οποία είχαν μια πιπεριά στον κατάλογο, γιατί δεν θέλαμε κάτι υπερβολικά καυτερό.





     Το "Indian Souvlaki" ηταν αρκετά καυτερό και υπήρχαν στιγμές που ένιωθα το πρόσωπό μου να κοκκινίζει και δυσκολεύτηκα λίγο να το τελειώσω.
     Από την άλλη το "Chicken Pakora" το έφαγα με μεγαλύτερη ευκολία και μπορώ να πω πως το ευχαριστήθηκα περισσότερο.




     Η Ινδική κουζίνα δεν είναι κάτι που θα επέλεγα στην καθημερινότητά μου αλλά σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα τους. Ωστόσο θα μπορούσα να κάνω καθημερινά την ίδια βόλτα, που κάναμε μετά το φαγητό, προς την Πλάκα για να απολαύσουμε το πανέμορφο φεγγάρι και την φωτισμένη Ακρόπολη.




Γράφει η Άννα Πάντο 
Δικαιώματα φωτογραφιών : Άννα Πάντο 

AfternoonSmilesTeam