Week Guide 13/11 - 19/11



  Καλή μας εβδομάδα λοιπόν φίλοι μου. Μια βροχερή Δευτέρα μας ξημέρωσε, και απ'ότι φαίνεται ο ήλιος θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι την Κυριακή το πρωί, που αναμένεται ξανά η εμφάνισή του. Μας περιμένει ένα βαρβάτο φθινοπωρινό εξαήμερο, γι' αυτό φορέστε τα πλεκτά και τις μπότες  σας, εφοδιάστε τις τσάντες σας με ομπρέλες και πάμε μαζί να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τις μέρες που ακολουθούν λίγο πιο χαμογελαστές.

  Τώρα που κρύωσε κάπως ο καιρός και οι μεγάλοι περίπατοι στην πόλη, ή οι υπέροχες υπαίθριες καφετέρειες δεν είναι πλέον ιδανική λύση, έχω να σου προτείνω μία από τις αγαπημένες μου εξόδους, που δεν είναι άλλη από το θέατρο. Και αν δεν ανήκεις στους θεατρόφιλους που από τα τέλη Αυγούστου φτιάχνουν τη λίστα με τις παραστάσεις που θέλουν να δουν με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα, μην ανησυχείς, σε έχουμε καλυμμένο. Γι' αυτήν την εβδομάδα έχω δύο προτάσεις.

   Η πρώτη είναι η παράσταση Ήταν όλοι τους παιδιά μου , στο θέατρο Εμπορικόν , με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Καταλειφό, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με κοινό και κριτικούς, που δεν πρόκειται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Μέσα από χαρακτήρες φαινομενικά απλούς και καθημερινούς που στοιχειώνονται και υποκινούνται από ένα σκοτεινό μυστικό, η πλοκή σε συνεπαίρνει και σου επιβάλλει με τον τρόπο της να σκεφτείς και να προβληματιστείς : Τι είναι σωστό; Τι είναι ηθικό; Μέχρι πού μπορεί κανείς να ακολουθήσει τα ιδανικά του; Η πρόσβαση στο θέατρο είναι αρκετά εύκολη είτε με μετρό, είτε με αυτοκίνητο και το εισιτήριο είναι αρκετά οικονομικό, με το φοιτητικό να ανέρχεται στα 15€ και δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός με την προσφορά της Vodafone από Δευτέρα έως Πέμπτη.

  Αν τώρα σου πέφτει λίγο βαρύ το δράμα και θες κάτι λίγο πιο εύθυμο, το μιούζικαλ Hair κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13/11 στο θέατρο Χώρα , με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τη Μαίρη Συνατσάκη, τον Ίαν Στρατή και τον Άρη Πλασκασοβίτη σε σκηνοθεσία Ζήση Παπαμίχου. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται για πρώτη φορά την Ελλάδα γεμάτο τραγούδι, χορό, αλλά και κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που μπλέκονται με ατάκες από πρωτότυπα σαιξπηρικά έργα σε μια φρέσκια, έντονη, χίπικη παράσταση που φαίνεται κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενη.

  Από την άλλη ίσως το θέατρο να είναι κάπως έξω από το budget σου αυτήν την εβδομάδα γι' αυτό και πάντα υπάρχει το παλιό καλό σινεμά, που είναι ότι πρέπει για μια μικρή έξοδο από τη ρουτίνα μετά τη σχολή ή τη δουλειά. Άφθονο ποπ κορν, αναπαυτικά καθίσματα, καλή ταινία και πολύ φθηνό εισιτήριο με προσφορές 1+1 την Τετάρτη στα Village,και από Δευτέρα έως Πέμπτη στα Odeon... τι άλλο να θέλει κανείς το φθινόπωρο ; Για αυτήν την εβδομάδα έχω να σου προτείνω αρκετές καλές επιλογές. Αν θέλεις να ξεχαστείς, να γελάσεις, να χαλαρώσεις λίγο ρε παιδί μου η ελληνική ταινία Success Story σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη είναι αυτό που ψάχνεις. Αν από την άλλη η κωμωδία δεν είναι και πολύ του στυλ σου, τα θρίλερ Saw Legasy, Mother, που έχει διχάσει το κοινό, και Happy Death Day, για σένα που το θες το θρίλερ σου αλλά θες και να κοιμηθείς το βράδυ, μπορεί να σου ταιριάξουν περισσότερο. Επίσης η κινηματογραφική μεταφορά του αγαπημένου μυθιστηρήματος της Αγκάθα Κρίστι : Murder on the Orient Express έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις και σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν τώρα είσαι σαν κι εμένα και δεν σε πειράζει να ρίξεις ένα έτσι... καλό, δυνατό κλάμα μεσοβδόμαδα, να ηρεμήσει το μέσα σου Το Τελευταίο Σημείωμα του Παναγιώτη Βούλγαρη είναι ότι πρέπει (μην ξεχάσεις τα χαρτομάντιλά σου μόνο) .

  Σε περίπτωση που είσαι τέκνον του αθηναϊκού κέντρου, και πού σε χάνει κανείς πού σε βρίσκει κανείς,είσαι μεταξύ Ομόνοιας και Ακρόπολης έχω δύο προτάσεις αυτήν την εβδομάδα. Η πρώτη είναι το μπαρ Drunk Sinatra στον πεζόδρομο της Θησέως ανάμεσα στην Κολοκοτρώνη και την Καραγιώργη Σερβίας, είναι ότι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό σε έναν υπέροχο χώρο, με εξαιρετική διακόσμηση, όμορφη μουσική και εξαιρετικά κοκτέιλ για κάθε γούστο όλα ονομασμένα από τραγούδια του βασιλιά της τζαζ. Αν τώρα ε... ήπιες λίγο παραπάνω ή γενικά είσαι από τους ανθρώπους που έχουν μια μόνιμη λιγούρα μία είναι η πρότασή μου κι αυτή ακούει στο όνομα φαλάφελ. Είναι νόστιμο, είναι χορταστικό, είναι φτηνό, είναι και σχεδόν υγιεινό. Τι άλλο θες; Προσωπικά προτιμώ το Falafellas στην οδό Αιόλου, αλλά το Al Shark και το Mohammad στην πλατεία Βάθης ενδείκνυνται για μια πιο αυθεντική εμπειρία.

  Αλλά επειδή ξέρω ότι υπάρχεις κι εσύ η σπιτόγατα με τη βούλα που δικαιολογία έψαχνες για να χωθείς στο σπίτι σου και κάτω από την κουβέρτα σου και να μην το κουνήσεις από κει γιατί "πού να τρέχεις τώρα με τέτοιον παλιόκαιρο;" σε έχω καλύψει και εσένα φιλέ/φίλη μου. Σε εσένα λοιπόν έχω να προτείνω μια από τις all time αγαπημένες μου σειρές και αυτή είναι το This is Us . Πρόκειται για μια παραγωγή του 2016 που έχει ήδη κερδίσει φανατικά πιστό κοινό και πολλά βραβεία παρά τα μόλις 24 συνολικά επεισόδια που μετράει μέχρι σήμερα. Μια απίστευτα καλοφτιαγμένη σειρά τύπου dramedy ( drama-comedy) που αφορά ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια μέρα γενεθλίων με στόχο να σε κάνει να εκτιμήσεις την οικογένεια, τον άνθρωπο, τη ζωή γενικά. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί σιχαίνομαι τα spoilers. Το μόνο που θα πω είναι δες το πρώτο επεισόδιο. Μόνο αυτό. Θα με ευχαριστείς αργότερα.

  Αυτά λοιπόν για σήμερα. Ελπίζω να βρήκες ενδιαφέρον το πρώτο week guide του afternoon smiles σου εύχομαι μια όμορφη φθινοπωρινή εβδομάδα. Εμείς θα τα ξαναπούμε την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να προσέχεις τον εαυτό σου και να μην ξεχνάς την ομπρέλα σου!

Γράφει, η Μαριαλένα Τσομπανάκη

AfternoonSmilesTeam