Week Guide 20/11 - 26/11

   Άλλη μια Δευτέρα ξημέρωσε και ξέρω πως και εσύ εύχεσαι να είχες άλλη μια Κυριακή. Αχ αυτές οι Δεύτερες… 20 χρόνια τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι τις κάνει τόσο δύσκολες. Και εσύ ε; Ήμουν σίγουρη. Δεν θέλω όμως να σου μιλήσω για το πόσο δύσκολο ήταν να σηκωθείς από το κρεβάτι σου σήμερα, ούτε να σου θυμίσω πως είσαι πέντε μέρες μακριά από το Σαββατοκύριακο. Μόλις το έκανα; Θα επανορθώσω! Πρώτα απ’ όλα θα σου πω πως αυτή την εβδομάδα δεν θα βρέχει, άρα δεν θα εγκλωβιστείς και πάλι μέσα στο σπίτι. Έψαξα λοιπόν τι συμβαίνει αυτή την εβδομάδα στην πόλη μας και θα τα μοιραστώ μαζί  σου τώρα αμέσως.

   Την εβδομάδα αυτή και συγκεκριμένα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 είναι η έναρξη της παράστασης ‘‘Μπελ Ρεβ’’ στο Διογένης Studio με την Νατάσσα Μποφίλιου και τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο στις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης. Το ‘‘Μπελ Ρεβ’’ είναι μια πρόταση που θα συζητηθεί πολύ καθώς δεν είναι απλά ένα μουσικό πρόγραμμα, σου προσφέρει και μια θεατρική ατμόσφαιρα. Οι ενορχηστρώσεις του ρεπερτορίου της τριάδας σε αυτή την παράσταση συναντιούνται με απρόβλεπτες επιλογές από το διεθνές στερέωμα με την συνοδεία μιας εξαιρετικής ορχήστρας 15 σπουδαίων μουσικών. Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια έχουν αναλάβει Άγγελος Τριανταφύλλου και Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση θα βρεις εδώ .

   Κάτι, επίσης, νέο και πολύ διαφορετικό είναι η τρισδιάστατη έκθεση με τίτλο Van Gogh Alive – The experience. Από 7 Νοεμβρίου 2017 έως τις 5 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής θα προβάλλονται οι 3.000 πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, σκίτσα του μαζί με κινούμενες εικόνες, από το σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™. Σε χώρο 1.500 τ.μ, μέσα από σαράντα πολυκάναλους προβολείς υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής πιστότητας δημιουργείται μία τριασδιάστατη απεικόνιση που γεμίζει τον χώρο με γιγάντιες οθόνες σε τοίχους και πατώματα. Η έκθεση έχει, μέχρι στιγμής, περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές. Είναι ίσως μία από τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορείς να αποκτήσεις, εσύ θα την χάσεις; Εμείς σίγουρα όχι.





   Και θα συνεχίσω με μια πρόταση που κι αυτή έχει να κάνει με τέχνη αλλά ταυτόχρονα συνδυάζει καφέ και φαγητό. Σας παρουσιάζω τον ωραιότερο πολυχώρο του Πειραιά που ακούει στο όνομα Pirée. Σε ένα τμήμα του επάνω χώρου βρίσκεται το αρχιτεκτονικό του γραφείο Lab 71, το οποίο με σύνθημα libérez moi  (=απελευθέρωσε με) δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες που πειραματίζονται στα εικαστικά, τον χορό, τη θεατρική performance, τη φωτογραφία, το τραγούδι, τη λογοτεχνία, τις εγκαταστάσεις και την κινούμενη εικόνα να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Παράλληλα με την γκαλερί, στον χώρο λειτουργεί και ένα café-bar με εξαιρετική, finger food κουζίνα, πλούσια και ενημερωμένη κάβα κρασιών και λίστα με κλασσικά cocktails.




   Εάν η διαδρομή ως τον Πειραιά σου φαίνεται μεγάλη σου προτείνω το roof garden του ξενοδοχείου Byron Hotel στην πλάκα. Πέρα από τον ανοιχτό χώρο που λειτουργεί μόνο  το καλοκαίρι υπάρχει και κλειστός με υπέροχη θέα. Η τζαμαρία που περιβάλλει τον χώρο σου επιτρέπει να θαυμάσεις τον Παρθενώνα, ίσως από πιο κοντά από οπουδήποτε αλλού και να χαζέψεις τα όμορφα σοκάκια της πλάκας. Όμως, είναι σε τόσο καλό σημείο που μπορείς να δεις ακόμη το μουσείο της Ακρόπολης και τον Λυκαβηττό κι ας είναι σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αγαπώ το συγκεκριμένο μέρος γιατί είναι ήσυχο, ζεστό και σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στην παλιά Αθήνα και είναι ιδανικό για να βάλεις ακουστικά και να διαβάσεις κάποιο βιβλίο.




   Μιας και αναφέρθηκα σε βιβλίο έχω να σου πω πως τον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει με τον Χιονάνθρωπο του Jo Nesbo. Εάν λατρεύεις και εσύ να χάνεσαι μέσα σε ιστορίες με πρωταγωνιστές ιδιότροπους ανθρώπους τους οποίους τελικά τους αγαπάς για τον τρόπο σκέψης τους, τότε στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί η ταινία να απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό τους θεατές, το βιβλίο ωστόσο πρόκειται να σε καθηλώσει μέχρι την τελευταία πρόταση. Ένα αστυνομικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και ένα μυστήριο το οποίο σε βάζει τόσο πολύ μέσα στην ιστορία που δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος.

   Κλείνοντας το άρθρο θα σου πω πως μέχρι και αύριο, Τρίτη 21 Νοεμβρίου λειτουργεί το Bazaar της εταιρείας «ΣΑΡΆΝΤΗΣ» όπου μπορείς να βρεις σκιές, κραγιόν, μέικ απ, πούδρες, κρέμες και αρώματα (γυναικεία και αντρικά) με έκπτωση έως και 70%, των εταιρειών Estee Lauder, Clinique, MAC, Tom Ford, Victoria Beckham, DKNY, Tommy Hilfiger, Darphin, Pupa, Lalique, Lolita Lempicka κ.α. Πριν βιαστείς να πεις πως κάτι τέτοιο αφορά μόνο τις γυναίκες θα σου υπενθυμίσω πως έρχονται Χριστούγεννα, είναι λοιπόν η ευκαιρία σου να βρεις τα καλύτερα δώρα στις καλύτερες τιμές. Για περισσότερες λεπτομέριες δες εδώ

   Όπου κι αν πας, ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις εύχομαι να έχεις μια εβδομάδα γεμάτη όμορφες στιγμές, πολλά χαμόγελα και νέες εμπειρίες. Καλή εβδομάδα λοιπόν από εμένα!!

Γράφει, η Άννα Πάντο

AfternoonSmilesTeam