Η γκρίνια της εβδομάδας : Τρέχω και δεν φτάνω !



  Σε καλησπερίζω και πάλι λοιπόν, αυτό το άκρως χριστουγεννιάτικο και γιορτινό κυριακάτικο απόγευμα και πρέπει να παραδεχτώ ότι οι προετοιμασίες, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούγονται από το ραδιόφωνο και τα λαμπάκια που έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται στα μπαλκόνια έχουν μια πολύ θετική επίδραση στη διάθεση. Όπως και να το κάνουμε ωστόσο, ο γκρινιάρης ο άνθρωπος δεν αλλάζει, γι' αυτό και σήμερα θέλω να ενώσουμε το κατσούφιασμά μας πάνω σε ένα θέμα που μας βασανίζει όλους και όλες. Και αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από τον χρόνο, ή μάλλον την έλλειψή του.


   Γιατί πώς να τις χαρείς φίλε μου τις γιορτές αν δεν προλαβαίνεις να κάτσεις λίγο δίπλα στο τζάκι , να διαβάσεις ένα βιβλίο , να φας ένα μελομακάρονο, να δεις το Home Alone έστω; Το πρόγραμμα όλων μας στη σημερινή εποχή φαίνεται να έχει γεμίσει ασφυκτικά και καταλήγουμε να πέφτουμε το βράδυ σε έναν καναπέ εξαντλημένοι και κακόκεφοι γιατί ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να κάνεις εκτός από αυτά που πρέπει και αυτά που θέλεις.

  Και ζώντας στο σήμερα είναι τόσες πολλές οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά σου που η απογοήτευση σου όταν θα πρέπει, λόγω χρόνου να τις απορρίψεις είναι πολύ μεγαλύτερη. Ποιος δεν θέλει να πάει σε εκείνο το καινούριο εστιατόριο, να δει την νέα ταινία για την οποία όλοι μιλάνε, να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση που θέλει από το καλοκαίρι, να πάει για καφέ στην Ακρόπολη όταν έχει ήλιο, να χουχουλιάσει σε εκείνο το τέλειο caffe με ζεστή σοκολάτα και επιτραπέζια όταν έξω βρέχει... οι επιλογές είναι αμέτρητες και με κάποιο διαολεμένο τρόπο όσο περισσότερες ανοίγονται μπροστά σου τόσο λιγότερο χρόνο έχεις για να τις ακολουθήσεις.

 Από την άλλη , εκτός από τα νέα συναρπαστικά πράγματα στα οποία μπορεί να θέλεις να αφιερώσεις το χρόνο σου σε μια πόλη, εξίσου επιθυμητός και δυσεύρετος είναι και χρόνος που θες να περάσεις με τους δικούς σου ανθρώπους. Η δουλειά, η σχολή, οι υποχρεώσεις και όποιο άλλο πρέπει φαίνεται πως καταλαμβάνουν τόσο πολύ χρόνο στην καθημερινότητά μας που τα πιο απλά πράγματα όπως το περάσεις λίγο χρόνο με την οικογένειά σου, να μάθεις τα νέα των φίλων σου και να αφήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να ανασυνταχθεί κοντά σε εκείνους που σε καταλαβαίνουν και σε αγαπούν περισσότερο, μοιάζει πολύ πιο δύσκολο και ανέφικτο απ' ότι θα έπρεπε να είναι.

  Και το χειρότερο απ' όλα φυσικά είναι οι θυσίες που κάνεις και η απογοήτευση που γεμίζεις να μην πιάνουν κόπο. Γιατί είναι ένα πράγμα να επενδύεις τον χρόνο σου σε πράγματα που τελικά αποδίδουν και δικαιώνουν το κόπο και τον χρόνο που στέρησες από άλλες επιθυμίες και πρόσωπα και άλλο παρά την εξάντληση σου η δουλειά και οι υποχρεώσεις σου να μην επιτελούνται σωστά ή μην ολοκληρώνονται στο βαθμό και με τον τρόπο που θες.

Γι' αυτό λοιπόν είναι σημαντικό εκτός από ένα καλό πρόγραμμα να θέτεις στη ζωή σου και σωστές προτεραιότητες. Προσπάθησε να αναλαμβάνεις στόχους που μπορείς να φέρεις εις πέρας και περνάς τον όποιο ελεύθερο χρόνο σου με όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικό τρόπο. Φρόντισε να χωρέσεις τα πράγματα που θες πραγματικά να κάνεις και ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου σε αυτό το περιθώριο ώστε η καθημερινότητά σου να είναι λίγο πιο όμορφη και υποφερτή. Μην ξεχνάς ότι κουράζεσαι και δουλεύεις για ένα στόχο και θα πρέπει ο τρόπος με τον οποίο χαλαρώνεις και ξεκουράζεσαι να σε βοηθάει να τον επιτύχεις.

 Μέχρι την επόμενη Κυριακή λοιπόν να προσέχετε τον εαυτό σας, να δουλεύετε έξυπνα και να ξεκουράζεστε αρκετά. Άλλωστε είναι Χριστούγεννα, όλοι μας αξίζουμε λίγη παραπάνω χαλάρωση...
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Γράφει, η Μαριαλένα Τσομπανάκη

  

AfternoonSmilesTeam