Week Guide 04/12 - 10/12


   Ο Δεκέμβρης έφτασε και μαζί του έφερε και τα Χριστούγεννα. Οι δρόμοι είναι στολισμένοι, οι καφετέριες και τα εστιατόρια το ίδιο και γενικότερα υπάρχει μια γιορτινή ατμόσφαιρα γύρω μας. Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου είναι εδώ και είναι ώρα για χριστουγεννιατικες βόλτες! Για άλλη μια φορά σου έχω προτάσεις για αυτή την εβδομάδα. Μη φρικάρεις, δεν έχουν όλες σχέση με τα Χριστούγεννα.

   Θα ξεκινήσω με δυο πολύ αγαπημένα μου μέρη για καφέ και ποτό. Το ένα ακούει στο όνομα Upopa Epops και θα το βρεις στα Πετράλωνα. Είναι δυο παλιά κτίρια και η κοινή αυλή τους που με έξυπνες ιδέες ανακαινίστηκε δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο μαγαζί. Η διακόσμησή του θα σε ενθουσιάσει αλλά και το μενού του δε θα σου περάσει καθόλου, μα καθόλου αδιάφορο.

Upopa Epops | Κεραμεικός, Αλκμήνης 7

  Το δεύτερο δε θα μπορούσε να είναι άλλο πέρα από το Noel. Το πιο χριστουγεννιάτικο μαγαζί της Αθήνας βρίσκεται στο Μοναστηράκι και σε περιμένει για να σε βυθίσει σε μια άλλη πραγματικότητα. Η διακόσμησή του είναι άκρως γιορτινή και η ατμόσφαιρα παραμυθένια. Είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος να μπεις στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Noel | Μοναστηράκι, Κολοκοτρώνη 59Β

   Αφού σου είπα που να πας για καφέ και ποτό νομίζω πως οφείλω να σου προτείνω και για φαγητό. Η πρότασή μου σχετικά με το φαγητό για αυτή την εβδομάδα είναι κάτι πολύ διαφορετικό...και είναι η Καυτή Πατάτα. Τι εστί Καυτή Πατάτα; Είναι το εστιατόριο στην Κολοκοτρώνη 37 όπου μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια υλικά θα γεμίζουν μια τεράστια πατάτα. Και όταν λέω τεράστια το εννοώ, μαζί με την γέμιση που θα επιλέξεις μπορεί να φτάσει έως και 800 γραμμάρια. Είναι δηλαδή ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα και δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ.

   Αφού είπαμε για φαγητό και ποτό τι μένει; Να πάμε για χορό! Στο ANODOS Live stage μπορείς να απολαύσεις από το Σάββατο 02/12/2017 τον Κωστή Μαραβέγια και από την Παρασκευή 08/12/2017 τον Πάνο Μουζουράκη. Οι δυο καλλιτέχνες θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο και Παρασκευή αντίστοιχα. Το πρόγραμμα του Κωστή θα σε ταξιδέψει όπως σε κάθε εμφάνιση του άλλωστε. Από την άλλη, το πρόγραμμα του Πάνου, πιο ‘‘χύμα’’ και αυθόρμητο, θα σου δώσει την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο πάρτι.

Από εμένα να έχετε μια όμορφη εβδομάδα, με άπλετη χριστουγεννιάτικη διάθεση και μπόλικη φαντασία!

Γράφει, η Άννα Πάντο



AfternoonSmilesTeam