Week guide 11/12 - 17/12


  Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει και πάλι αγαπημένοι μου με γιορτινή, χαρούμενη διάθεση, και φυσικά προτάσεις για πολλά χριστουγεννιάτικα χαμόγελα. Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει εμείς εδώ στο Afternoon Smiles είμαστε τουλάχιστον ενθουσιασμένοι με την χριστουγεννιάτικη περίοδο γι' αυτό και οι περισσότερες προτάσεις μας με τον ένα τρόπο ή τον άλλο τα περιλαμβάνουν. Και μην ανησυχείς αν δεν είσαι ακόμη στο κλίμα των γιορτών αν ακολουθήσεις τα παρακάτω δύσκολα θα ξεφύγεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


  Το πρώτο που έχω να σου προτείνω είναι το πιο εύκολο και κατά πάσα πιθανότητα το πιο αποτελεσματικό και δεν είναι άλλο από ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Όχι όμως οποιονδήποτε σταθμό αλλά φυσικά τον easy 97.2 που εδώ και λίγο καιρό παίζει αποκλειστικά τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ξεκινώντας λοιπόν τη μέρα σου με τέτοια υπέροχη μουσική και την αγαπημένη μου πρωινή εκπομπή με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη από τις 6:00 έως τις 10:00 σου εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην χαμογελάς μέχρι τα αφτιά ώσπου να φτάσεις στη δουλειά ή τη σχολή σου.

  Για τη συνέχεια φυσικά τι καλύτερο και πιο χριστουγεννιάτικο από το να χαλαρώνεις στον καναπέ δίπλα στο δέντρο σου με μια καλή σειρά να παίζει στη τηλεόραση. Γι' αυτό και σήμερα έχω να προτείνω όχι μία αλλά τρεις. Αν λοιπόν δεν είσαι εθισμένος στις σειρές σαν εμένα και για κάποιο λόγο σου έχουν ξεφύγει οι παρακάτω, τις μέρες των διακοπών  ( ή από τώρα ) πρέπει να τις ξεκινήσεις. Η πρώτη δεν είναι άλλη από το Stranger Things που ήδη έχει κερδίσει ένα πολύ μεγάλο κοινό παρά τις δύο μόνο σεζόν του ενώ μέσα στον χρόνο αναμένεται και η τρίτη. Η σειρά εκτυλίσσεται τη δεκαετία του '80 στο Χοκινς της Ιντιάνα. Μια μυστήρια εξαφάνιση ενός αγοριού, οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του να τον εντοπίσουν, ένα κορίτσι με... ιδιαίτερες ικανότητες, και ένα καλά κρυμμένο σκοτεινό μυστικό σε μια κατά τα άλλα βαρετή φιλήσυχη πόλη αποτελούν μερικά μόνο στοιχεία μιας από τις καλύτερες σειρές επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων χρόνων.



Η επόμενη είναι το επίσης αγαπημένο Riverdale , μια teenage σειρά με μπόλικο μυστήριο, πολλούς και περίπλοκους χαρακτήρες και έναν ανεξιχνίαστο φόνο του διασημότερου αγοριού του σχολείου που διαταράσσει την ησυχία της μικρής πόλης φέρνοντας στο φως καλά θαμμένα μυστικά και ένα παρελθόν που πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί. Αν ήσουν φαν του Pretty Little Liars αυτή είναι 
σίγουρα η σειρά για σένα. 


Για όσους όμως θέλουν κάτι πιο σοβαρό, λιγότερο εφηβικό, λιγότερο εύθυμο μία είναι η σειρά και αυτή ακούει στο όνομα Vikings. Όπως λέει και το όνομα η σειρά έχει θέμα τον τρόπο ζωής των Vikings και την επέλασή τους στη Δύση υπό την καθοδήγηση του πρωταγωνιστή Ragnar Lodbrok. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013 με πρωτοβουλία του History Channel και από τότε χαρίζει απλόχερα επικές σκηνές μάχης και συγκινήσεις. Αν είσαι και εσύ σε στερητικό σύνδρομο λόγω της αναβολής του Game of Thrones μέχρι το 2019 τότε το Vikings είναι το τέλειο υποκατάστατο, αν και πολλοί το προτιμούν από το πρώτο! 


Αν τώρα δεν θες να καείς στις σειρές και θέλεις να βγεις από το σπίτι ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι) , σου έχω την καλύτερη πρόταση για χριστουγεννιάτικη έξοδο και μάλιστα δωρεάν. Τι πιο γιορτινό και χαρούμενο από ένα παγοδρόμιο; Μπορεί να μην είναι Νέα Υόρκη, ούτε Rockefeller Center αλλά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει κάτι πολύ κοντινό για τα ελληνικά πάντα δεδομένα, με γιορτινή μουσική και εντυπωσιακό στολισμό. Μια βόλτα εκεί με τους φίλους σου θα σε κάνει να περάσεις ένα υπέροχο γιορτινό απόγευμα χωρίς να ξοδέψεις τίποτα. Φρόντισε μόνο να κλείσεις τις θέσεις σου online και να είσαι εκεί 20 λεπτά νωρίτερα. Οι φωτογραφίες πιστεύω θα σε πείσουν. 




Και τέλος μετά από μια ωραία απογευματινή βόλτα τι καλύτερο από ένα ποτό ή μια ζεστή σοκολάτα στο πιο γιορτινό μέρος του κέντρου της Αθήνας που δεν είναι άλλο από το City Link  με τον υπέροχο στολισμό του και την μαγική μουσική, αρκετά δυνατά για να σου φτιάχνει τη διάθεση, αρκετά χαμηλά για να μιλάς άνετα χωρίς να ουρλιάζει ( αχ.. η απόλυτη τελειότητα


Αυτά λοιπόν για σήμερα. Ελπίζω να βρήκες τις προτάσεις μου ενδιαφέρουσες και αν τις ακολουθήσεις να κάνουν τις μέρες που ακολουθούν λίγο πιο φωτεινές και χαρούμενες. Καλή μας εβδομάδα με πολλά χαμόγελα, γιορτινή διάθεση και φυσικά... πολλά μελομακάρονα!

AfternoonSmilesTeam